Projekt » POŽARNE ODEJE« - Poziv

Poziv Gasilskim društvom v sklopu Gasilske zveze Ljubljana

Komisija za preventivo Gasilske zveze Ljubljana je ob finančni podpori in ob sodelovanju z Zavarovalnico SAVA, ter sredstvi komisije nabavila preko 400 požarnih odej. Pri požarni odeji gre za enostavno, učinkovito in okolju neškodljivo sredstvo s katerim se uspešno gasi začetne požare v gospodinjstvih, predvsem v kuhinjah kjer v ponvi pogosto zagori olje.

Vsako prostovoljno gasilsko društvo bo prejelo 12 požarnih odej, ki jih bo po svoji presoji razdelilo med gospodinjstva po Ljubljani. Ob tem društva pozivamo, naj občane na kratko poučijo o pomenu požarne odeje, o tem kako se jo uporablja in kam se jo namesti. Prav tako se lahko ob predaji požarne odeje z občani pogovorite tudi o drugih požarno preventivnih ukrepih. Ker želimo na komisiji za požarno preventivo pridobiti tudi nekaj informacij o stanju požarne varnosti med Ljubljančani, vas prosimo, da skupaj z občani, katerim boste predali požarne odeje, izpolnite kratek preventivni vprašalnik. Kratka video predstavitev o požarni odeji ter vprašalnik se nahajata na spletni strani Gasilske zveze Ljubljana.

Ob prevzemu požarnih odej se bodo društva s podpisom zavezala, da bodo Komisiji za preventivo pri Gasilski zvezi Ljubljana posredovala izpolnjene preventivne vprašalnike.

Prevzem požarnih odej bo v ponedeljek, 13.11.2017 med 19.00 in 20.00 uro v prostorih Gasilske zveze Ljubljana.

Video
https://www.youtube.com/watch?v=yznfO_j6itE

Komisija za požarno preventivo, GZL

dr. Aleš Jug,
predsednik komisije

Priponke:
Ni priponk.