Mladinsko tekmovanje 2017 - rezultati

Pozdrav vsem,

Komisija za tekmovanja je na včerajšnji seji potrdila rezultate mladinskega tekmovanja GZL v nedeljo, 17.09.2017.

Rezultati so v prilogi, na regijo pa sem že poslal seznam prvih treh ekip iz vsake kategorije, ki se lahko udeležijo regijskega tekmovanja v soboto, 30.09.2017. Mentorjem teh ekip sem poslal tudi navodila, kako prijaviti ekipo na regijo v Vulkanu. Predlagam, da s prijavo čakajo čim dlje oz. do 28.09., saj se lahko člani ekip še menjajo, pa potem prihaja do dodatnih zapletov na A komisiji.

Kdor je prebral mail do tu, je zvedel najpomembnejše. V nadaljevanju pa še nekaj opažanj, želja, zahval, .. J

Čeprav smo tekmovanje začeli v dežju, pa mladim to ni povzročalo nobenih travm in vsi skupaj smo ob velikem številu prisotnih ter v soncu dočakali tudi zaključno razglasitev – ki je bila celo malo pred napovedanim časom.

Velika zahvala za uspešno izvedeno tekmovanje gre tudi organizatorjem iz sektorja SEVER, ki so morali proge pripraviti na dan tekmovanja ter firmi BELINKA, ki nam je omogočila dovolj prostora za izvedbo disciplin ter dobesedno »streho nad glavo«, saj je bila pod nadstreškom njihove trgovine ves čas gneča J

Ekipam na regijskem tekmovanju želim veliko sreče in upam, da se jih čim več uvrsti naprej na državno prvenstvo. Potrudite se, trenirajte in - saj veste – sreča spremlja hrabre.

Kot sem že na razglasitvi omenil, je bila to organizacija zadnje (mladinske) tekme v 10-letnem mandatu naše komisije. Upam, da smo v tem času v primerjavi s preteklostjo dosegli nek organizacijski napredek, da so tekmovanja potekala po urniku – saj je naveličanost pri čakanju na rezultate nekaj najbolj duhamornega ob tekmovanju. Prav tako upam, da smo z uvedbo tekmovalnih značk dobesedno vse najmlajše udeležence nagradili za njihovo udeležbo na tekmovanju in jih morebiti spodbudili, da ostajajo (in ostanejo) člani naše organizacije. Z različnimi akcijami smo želeli popestriti dogajanje (avto-lestev GB Ljubljana, zastonj ogled gradu z vzpenjačo, družabne igre po tekmovanju na Rudniku, tekmovanje na stadionu v Stožicah, …). Tako ali drugače smo dosegli, da se zaključne razglasitve udeleži velika večina tekmovalcev ter seveda tudi dosti staršev, ki s ponosom ovekovečijo ta dan – kar je nenazadnje tudi eden od namenov tekmovanj – lepi spomini.

In nazadnje še zahvala kolegom sodnikom. Sodniška funkcija je brez dvoma ena težjih v gasilstvu. Že pridobitev naziva zahteva veliko teoretičnega znanja, potem smo dolžni svoje znanje obnavljati na vsaki 2 leti in nenazadnje – če nimamo »svoje« ekipe v društvu, nam teorija pri sojenju ne pomaga veliko – kar pomeni še dodatno delo skozi proces treniranja v domačem društvu. Torej gre za to veliko prostega časa, ki je dandanes ob vedno hitrejšem tempu življenja tudi vedno bolj dragocen. Torej – hvala vam za vaš prispevek in upam, da boste z veseljem opravljali to funkcijo še naprej.

Lp,
Marko Kopač

Priponke: