Izlet članic GZL 2013

V soboto, 12. oktobra 2013, se je ob 8. uri pred Rutar centrom na Rudniku zbralo kar 62 ljubljanskih gasilk + 2 šoferja, nato pa smo se z avtobusom ter gasilskim kombijem odpeljali proti Avstrijski - Koroški.


Naš prvi cilj je bil Minimundus, mali svet ob Vrbskem jezeru, kjer smo z ogledom približno 150 modelov znamenitih svetovnih zgradb, vlakov, ladij in drugih znamenitosti praktično prepotovali cel svet v dobri urci.


Pot smo nadaljevali na Grad Ostrovica (nemško Burg Hochosterwitz). Glavna značilnost gradu je 14 obrambnih vrat s petimi dvižnimi mostovi nad »volčjimi jamami«, ki so služili zaščiti pred turškimi vpadi, zato grad od 16. stoletja pa do današnjih dni nikoli ni bil premagan. Na gradu nas je slovensko govoreči vodič zelo lepo popeljal skozi zgodovino gradu, nam razkazal prostore, razne portrete, orožje, oklepe vojščakov in še kaj, na koncu pa smo uspeli z njim posneti lepo skupinsko fotografijo.


Nato smo se ustavili na Gosposvetskem polju in si ogledali knežji kamen, ki predstavlja središče slovenskega demokratičnega obreda.


Okrog 17:30 smo naš, izredno simpatični izlet zaključili s poznim kosilom v Hotelu Marinšek, Naklo, kjer so nas za konec še lepo pogostili.


Domov smo se vrnili okrog 19:30.
Kljub slabemu vremenu (dež, mraz) je izlet lepo uspel, zato se na tem mestu lepo zahvaljujemo Sabini Pokovec, predsednici Komisije za žene pri GZL, ker je PONOVNO organizirala tako lep izlet, poln presenečenj.

Pripravila: Simona Trojanšek, PGD Nadgorica
Foto: Suzana Močnik, PGD Nadgorica

Priponke:
Ni priponk.