Blagoslov in uradni prevzem vozila PGD Bizovik

Že nekaj časa je med nami, napočil pa je tudi dan ko smo ga tudi uradno prevzeli in blagoslovili. Govora je seveda o našem najnovejšem gasilskem vozilu AC 24/130. Z njim delujemo in upravljamo že vse od decembra 2012. Kot pa se za gasilce spodobi smo ob priložnosti izpeljali tudi uradni prevzem vozila ter blagoslov za varno delo in vožnjo.
Slovesnost smo združili skupaj s Florjanovo mašo, katero gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bizovik v sodelovanju z župnijo sedaj že tradicionalno pripravljamo pred našim gasilskim domom. In tudi letos temu ni bilo nič drugače. Sveta maša in slovesnost ob prevzemu gasilskega vozila sta se odvijali v nedeljo, 12. maja 2013. Začeli smo s sveto mašo, katera je bila posvečena zavetniku gasilcev svetemu Florjanu. Obenem pa smo se ob tej priložnosti spomnili tudi vseh pokojnih gasilcev in gasilk. Po zaključku smo pričeli s slovesnim prevzemom, katerega so otvorili pevci Moškega pevskega zbora Bizovik. Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Bizovik, Boštjan Mravlje, je pozdravil prisotne občane, občanke, goste ter domače gasilce in gasilke. Nato pa je naš član Jure Dolinar prevzel vlogo uradnega povezovalca programa in vse zbrane seznanil z nekaterimi osnovnimi podatki o vozilu ter z namenom zakaj je ravno takšno vozilo prispelo v naše gasilsko društvo.
Sledila sta kratka nagovora predsednika Gasilske zveze Ljubljana, tov. Maksa Zupančiča ter župana Mestne občine Ljubljana, g. Zorana Jankoviča. Oba sta domačim gasilcem zaželela veliko sreče ter predvsem varnega dela pri upravljanju z novo pridobitvijo. S tem pa je napočil trenutek katerega smo vsi čakali. Župan je predal ključe vozila poveljnici prostovoljnega gasilskega društva Bizovik, tov. Suzani Anžur, tov. Suzana pa je ključe predala skrbniku vozila, tov. Metodu Hlebšu. Poveljnica in boter vozila, g. Tomaž Remec, predstavnik podjetja Rematom d.o.o., sta nato prerezala trak na vozilu in s to simbolično gesto vozilo dokončno predala v uporabo skrbniku ter ostalim članom Prostovoljnega gasilskega društva Bizovik. Župnik Stane je poskrbel, da bo na nas ob našem delu pazil tudi zavetnik gasilcev, sv. Florjan, ter ob tej priložnosti tudi blagoslovil vozilo.
Poveljnica se je zahvalila vsem, kateri so pripomogli k nakupu novega gasilskega vozila ter seveda tudi vsem, kateri tekom vseh let pomagajo, da delo v prostovoljnem gasilskem društvu poteka tako kot mora. Razkriti so bili tudi nekateri načrti za naprej in videno je, da gasilci in gasilke Prostovoljnega gasilskega društva Bizovik nikakor ne mislimo mirovat. Po zaključeni slovesnosti, smo se vsi zbrani, na povabilo predsednika PGD Bizovik še nekaj časa zadržali ob sladki pogostitvi, za katero so velikodušno poskrbela bizoviška dekleta in žene.

Suzana Anžur
poveljnica PGD Bizovik

Fotografije dogodka si lahko ogledate v galeriji

Več o vozilu AC 24/130

Priponke:
Ni priponk.