Blagoslov in uradni prevzem vozila PGD Črnuče

Na Florjanovo nedeljo, 5. maja 2013, smo Črnuški gasilci blagoslovili in uradno prevzeli novo gasilsko vozilo GCGP-1.  Terensko vozilo je v prvi vrsti namenjeno gašenju požarov v naravi, lahko pa ga uporabimo tudi pri posredovanju ob poplavah ali drugih naravnih nesrečah. Z njim lahko na kraj intervencije pripeljemo 1400 l vode in 6 gasilcev.  Vozilo je vsestransko uporabno in pomeni veliko pridobitev v našem društvu. Kot je dejal načelnik Oddelka za zaščito in reševanje MOL, Robert Kus, s tem vozilom črnuški gasilci dobivamo tudi dodatne naloge in odgovornosti.

Nakup vozila je bil za društvo velik zalogaj. Denar smo zbrali s pomočjo donatorjev in krajanov Črnuč, ki so s svojimi novoletnimi prispevki, udeležbo na veselicah in nakupom srečk prispevali večji del zbranega denarja. Seveda ne smemo pozabiti na Mestno občino Ljubljana, ki je sofinancirala nakup vozila in s tem omogočila, da smo vozilo sploh lahko kupili.

Da bi nam vozilo GCGP-1 dobro služilo in, da bi ga v primeru intervencij čim manjkrat uporabili, ga je črnuški župnik tudi blagoslovil. Florjanove maše, blagoslova in uradnega prevzema vozila so se udeležili gasilci sosednjih in prijateljskih društev, poveljnik Gasilske zveze Ljubljana in načelnik Oddelka za zaščito in reševanje MOL. Po uradnem delu veselega dogodka smo prisotne povabili v gasilski dom, kjer smo nadaljevali druženje ob kulinaričnih specialitetah in živi glasbi naših članov.
 

Članek: Mina Dobravc

Foto: Blaž Slak

Priponke:
Ni priponk.