11. Otroški bazar in gasilci GZ Ljubljana v sodelovanju z komisiji za preventivo

Otroški bazar je izobraževalno-sejemska prireditev s kulturnim programom, ustvarjalnimi delavnicami, športnimi aktivnostmi za otroke ter predavanji za starše in učitelje. Med številnimi razstavljavci je svojo dejavnost predstavila tudi URSZR v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije, Rdečim križem Slovenije ter ostalimi reševalci iz sistema zaščite in reševanja.

Na notranjem razstavnem prostoru URSZR so obiskovalci  dobili informativno gradivo o naravnih in drugih nesrečah s poudarkom na potresu, požaru, poplavah. 

Za mladino je bil pripravljen nagradni kviz na temo klica v sili – 112 ter računalniške igre o naravnih in drugih nesrečah, ter pravilno ravnanje pri vnetju maščob .

V nedeljo 11.09 se je na zunanjem prostoru predstavilo PGD Tomačevo-Jarše, ki je zastopalo GZ  Ljubljana in regijo LJ1.

Obiskovalci so si lahko ogledali GVC 16/25  pripadajočo tehniko in  opremo. Najmlajši so se preizkusili  v zbijanju tarče, poligonu, metanju vrvice ter izdelavi vozlov. Spoznali in preizkusili so opremo v vozilu, ter bili navdušeni ker so se povzpeli v gasilski tovornjak z lučkami in sireno.

V neposredni bližini pa so se predstavili tudi kinologi, jamarji, gorski reševalci, policisti z motorjem in psi, ter potapljači.

Matej MOČNIK komisija za preventivo GZL
foto: Gregor Zupančič PGD Tomačevo-Jarše

Priponke:
Ni priponk.